top of page

Karnival Robotik & Trial Class CHUKAI KEMAMAN

Updated: Sep 17, 2023

Pada hari Sabtu lepas, telah diadakan Karnival Robotik dan Pengaturcaraan di Chukai, Terengganu oleh syarikat tempatan Jazro. Acara ini bertujuan untuk menggalakkan minat kanak-kanak terhadap robotik dan teknologi dalam kehidupan harian.

Dalam karnival ini, terdapat pelbagai cabaran dan aktiviti yang menarik. Kanak-kanak berpeluang untuk menguji kemahiran dan kepakaran mereka dalam pengaturcaraan dan pembuatan robot, selain itu juga terdapat pameran teknologi terkini yang membawa pelajar ke dalam dunia teknologi.


Karnival Robotik dan Pengaturcaraan ini bukan sahaja memperlihatkan keupayaan teknologi, tetapi ia juga menyokong pembangunan pendidikan dalam bidang sains dan teknologi.


Ia juga merupakan platform terbaik bagi kanak-kanak untuk mempelajari bagaimana teknologi boleh memberikan impak dalam kehidupan mereka.


Selain itu, acara ini menggalakkan kepelbagaian dan keseronokan dengan membenarkan kanak-kanak untuk memainkan banyak cabaran dan permainan interaktif yang menyeronokkan, dengan harapan menginspirasikan mereka untuk berminat dalam bidang sains dan teknologi.7 views0 comments

Comments


bottom of page