top of page

'Robotic Outreach Program' SK PUTRAJAYA PRESINT 8 (1)

Updated: Feb 24

Baru-baru ini, sebuah program outreach robotic yang unik telah diadakan di SK Putrajaya Presint 8 oleh Jazro.


Program yang bertujuan untuk memberikan pengetahuan dan kemahiran tentang teknologi kepada pelajar ini telah mencetuskan minat para pelajar dalam bidang robotik.


Mereka telah diberikan peluang yang berharga untuk belajar dan memahami konsep asas tentang penggunaan robot serta bagaimana ia boleh membantu manusia dalam menjalankan aktiviti harian mereka.


Aktiviti dalam program ini melibatkan sesi demonstrasi oleh team Jazro dan juga pelajar. Mereka yang hadir telah diberikan pendedahan tentang penggunaan robot dalam industri serta dalam bidang pembelajaran.


Sesuai dengan tema program iaitu "Robotics for Fun and Learning", pelajar juga telah berpeluang untuk menghasilkan projek robotik mereka sendiri dalam sesi pembelajaran yang memerlukan kerjasama dan kreativiti.


Kejayaan program outreach robotic dengan kerjasama Jazro ini adalah suatu ikhtiar yang baik dalam membangkitkan minat pelajar terhadap teknologi serta menggangkat pemikiran mereka tentang kemajuan teknologi. Kami berharap program ini akan bertahan lama dan dapat meningkatkan lagi minat pelajar terhadap pembelajaran berkaitan teknologi.

8 views0 comments

Comments


bottom of page