top of page

'Robotic Outreach Program' SK KIJAL

Updated: Feb 24

Pada 4 Februari 2024, sebuah program outreach robotik yang menarik telah diadakan di SK Kijal. Program ini dianjurkan oleh Jazro. Kesedaran terhadap kepentingan penguasaan kemahiran berkaitan teknologi dalam kalangan kanak-kanak ini amat ditekankan dalam program ini.


Program ini bertujuan untuk memperkenalkan kanak-kanak kepada dunia robotik melalui aktiviti yang menyeronokkan dan interaktif. Melalui sesi demonstrasi robotik, para pelajar diajak untuk melihat bagaimana teknologi ini boleh digunakan dalam kehidupan seharian.


Mereka juga diberi peluang untuk berinteraksi dengan robot-robot kecil yang telah dibawa kepada sekolah mereka.


Kehadiran program ini telah menerima sambutan yang menggalakkan daripada pelajar-pelajar SK Kijal. Mereka sangat berminat untuk mengetahui lebih lanjut mengenai robotik dan bagaimana ia boleh membantu dalam pelbagai bidang kehidupan.


Program ini turut memberi inspirasi kepada pelajar-pelajar untuk meneroka bidang Sains, Teknologi, Kejuruteraan, dan Matematik (STEM).


Diharap program seperti ini akan terus diadakan dalam usaha untuk meluaskan pengetahuan mengenai teknologi dan robotik kepada generasi akan datang. SK Kijal memberi ucapan terima kasih kepada Jazro atas inisiatif yang telah diambil dan berharap kerjasama seperti ini dapat diteruskan di masa akan datang.2 views0 comments

Commenti


bottom of page