top of page

Robotic Outreach Program di SRITI AN-NAJAH

Hari itu merupakan hari yang menyeronokkan bagi pelajar-pelajar di SRITI An-Najah. Sebuah program yang cukup unik dan menarik telah diadakan oleh pihak sekolah, iaitu program Jazro, robotic outreach program yang bertujuan untuk memperkenalkan dunia robotik kepada pelajar-pelajar.


Program ini diadakan pada 17 April 2024, di mana pelajar-pelajar diberi peluang untuk berinteraksi dengan beberapa robot hebat dan profesional dalam industri robotik. Ia juga dirancang dengan tujuan untuk menggamit minat pelajar-pelajar dalam bidang robotik.


Bermula pada pagi hari, pelajar-pelajar telah dikumpulkan di perkarangan sekolah untuk diberi ucapan pembukaan oleh guru besar. Beliau menjelaskan tujuan program ini, iaitu untuk memperkenalkan kepada pelajar-pelajar konsep dan kaedah dalam pembikinan robot.


Akhirnya, program Jazro diakhiri dengan pertandingan robot. Setiap kumpulan diberikan peluang untuk memprogram dan menguji robot yang telah dibina untuk menyelesaikan misi tertentu. Dengan semangat persaingan, para pelajar mencuba yang terbaik untuk memastikan robot mereka berfungsi dengan baik dan melaksanakan misi dengan jayanya.6 views0 comments

Comments


bottom of page