top of page

RoboSoccer: Meninju Pintu Dunia Robotik di Cyberjaya

Assalamualaikum & hai semua pembaca blog Jazro! Pada hari ini, kami sangat bersemangat untuk berkongsi dengan anda pengalaman menarik mengenai program RoboSoccer yang baru-baru ini diadakan di Cyberjaya.


Sebagai peserta, mereka diberi peluang untuk berinteraksi dengan robot yang canggih yang telah dirancang oleh Jazro. Mereka juga diberi panduan oleh jurulatih pakar dalam bidang ini untuk meningkatkan pengetahuan dan kemahiran kami dalam mencipta dan mengendalikan robot sepak bola.


Program RoboSoccer ini telah membuka mata mereka kepada potensi yang besar dalam bidang robotik, terutamanya dalam aplikasi robot dalam sukan. Selain daripada mempelajari kemahiran teknikal seperti pengaturcaraan dan penyesuaian mekanikal, mereka juga belajar mengenai strategi dan taktik dalam sepak bola yang boleh digunakan dalam suasana robotik.


Sekian, terima kasih kerana sudi membaca blog post kami kali ini. Kami berharap anda juga terinspirasi untuk melibatkan diri dalam bidang yang menarik ini. Jika anda berminat, pastikan anda menyertai program-program ini di masa hadapan. Jumpa lagi dalam blog post yang seterusnya!4 views0 comments

Comments


bottom of page