top of page

Pengalaman Menarik di Cyberjaya

Program Jazro Robotic Camp merupakan satu program latihan dan pembelajaran yang diadakan di Cyberjaya. Program ini ditujukan kepada peserta yang berada di peringkat Level 1.


Program Jazro Robotic Camp Level 1 telah dirasmikan dengan meriah di Cyberjaya. Acara perasmian dimeriahkan dengan ucapan alu-aluan daripada penganjur dan juga para penceramah yang berpengalaman dalam bidang robotik. Para peserta kemudian diperkenalkan dengan fasilitator yang akan membimbing mereka sepanjang program berlangsung.


Program ini menawarkan pelbagai aktiviti pembelajaran yang memberi fokus kepada konsep asas dalam robotik. Peserta diajar untuk menghasilkan robot ringkas dan menggunakan perisian yang sesuai untuk mengawalnya. Mereka juga diajar tentang prinsip pengaturcaraan dan bagaimana menghasilkan kod untuk mengawal robot. Aktiviti ini sangat membantu peserta dalam memperluaskan pemahaman mereka mengenai dunia robotik.


Sepanjang program, kami juga diaturkan untuk melawat beberapa syarikat perindustrian di Cyberjaya yang terlibat dalam penghasilan robot dan teknologi berkaitan. Lawatan ini memberikan wawasan kepada peserta tentang perkembangan terkini dalam bidang robotik dan juga peluang kerjaya yang berkaitan.


Program Jazro Robotic Camp Level 1 adalah satu pengalaman yang sangat bermanfaat bagi peserta. Selain daripada meningkatkan pengetahuan dalam bidang robotik, peserta juga memperoleh kemahiran praktikal yang dapat berguna di masa depan.6 views0 comments

תגובות


bottom of page