top of page

Pengalaman Luar Biasa di Sekolah REAL Shah Alam

Pada 14 mac yang lalu, Sekolah REAL Shah Alam telah disajikan program unik yang dikenali sebagai Jazro Robotic Outreach. Program ini bertujuan untuk memperkenalkan pelajar-pelajar kepada dunia robotik melalui aktiviti-aktiviti yang menyeronokkan dan mendidik.


Dengan kerjasama daripada Jazro, pelajar-pelajar Sekolah REAL telah diberi peluang untuk belajar dan mengaplikasikan konsep-konsep robotik pada projek-projek kecil. Sepanjang program, pelajar-pelajar telah diajar untuk merangka, membina, dan mengendalikan robot menggunakan teknologi terkini.


Melalui Program Jazro Robotic Outreach, pelajar-pelajar Sekolah REAL Shah Alam tidak hanya didedahkan kepada dunia robotik, tetapi juga dibimbing untuk meneroka potensi diri dan memperkukuhkan kemahiran berpasukan.


Pengalaman ini pastinya akan meninggalkan kesan yang mendalam dalam perkembangan akademik dan personaliti pelajar-pelajar yang terlibat.


Kami berharap program seumpama ini akan diteruskan dan diperluaskan, memberi peluang kepada lebih ramai pelajar untuk menerokai dan menghargai keajaiban teknologi robotik.11 views0 comments

コメント


bottom of page