top of page

Menguji Kreativiti dan Imaginasi Kanak-Kanak melalui Program Roblox

Salam sejahtera kepada semua pengguna dan peminat permainan video, terutamanya ibu bapa dan kanak-kanak yang meminati dunia virtual. Pada hari ini, kami ingin berkongsi maklumat tentang program Jazro yang diadakan secara virtual melalui platform permainan Roblox.


Roblox, bagi yang tidak tahu, adalah sebuah permainan video dalam talian yang membolehkan pemainnya mengembara dan berinteraksi di pelbagai jenis dunia dan permainan yang dicipta oleh pengguna lain.


Ia memberikan peluang kepada pemain kanak-kanak untuk meluahkan kreativiti dan imajinasi mereka melalui pengalaman interaktif yang menyeronokkan.


Acara ini diadakan secara virtual, membolehkan kanak-kanak untuk menyertai dan berinteraksi dalam permainan ini dari keselesaan rumah masing-masing.


Melalui pengalaman Jazro di Roblox, kanak-kanak berpeluang untuk belajar bagaimana mengaturcara dan membina dunia digital mereka sendiri. Mereka dapat mencipta alam fantasi yang unik, bermain dengan rakan sebaya mereka yang berkongsi minat yang sama, serta mengembangkan kemahiran masalah penyelesaian dan pemikiran kritis.2 views0 comments

Kommentarer


bottom of page