top of page

Mencipta Bakat dan Minat dalam Robotik

Salam pembaca yang budiman, dalam perkembangan teknologi yang pesat pada masa kini, kebolehan menguasai teknologi dan robotik telah menjadi keperluan yang semakin mendesak. Justeru, Jazro Robotic Camp di Petronita adalah satu program terhebat untuk membentuk bakat dan minat dalam bidang ini.


Jazro Robotic Camp adalah satu program yang bertujuan untuk membantu peningkatan pengetahuan, kemahiran, dan keterampilan dalam robotik bagi golongan pelajar dari pelbagai latar belakang.


Camp ini memberi peluang kepada pelajar sekolah menengah untuk mempelajari asas-asas robotik dan mengenali potensi mereka dalam bidang ini. Melalui aktiviti-aktiviti yang interaktif dan menyeronokkan, peserta camp akan dibimbing oleh pakar-pakar industri yang berpengalaman dalam bidang robotik.


Antara aktiviti yang dijalankan dalam Jazro Robotic Camp termasuklah pengenalan kepada jenis-jenis robot, pembuatan dan penyusunan robot secara praktikal, serta perlumbaan robot. Selain itu, peserta juga akan diperkenalkan kepada pengaturcaraan robot menggunakan bahasa pemrograman yang mudah difahami. Semua aktiviti ini bertujuan untuk melatih kemahiran teknikal peserta serta mendorong peningkatan keupayaan kreativiti dan penyelesaian masalah.


Sekian, harapan kami agar Jazro Robotic Camp terus memberikan impak yang positif dalam memupuk bakat dan minat dalam robotik serta menerangi lebih ramai pelajar untuk menyertai sektor ini. Terima kasih kerana membaca blog post kami.9 views0 comments

Comments


bottom of page