top of page

Junior Drone Maverick

Sebuah program inovatif yang dinanti-nantikan, Jazro kini hadir dengan edisi Junior Drone Maverick yang berlangsung pada 30 Mac 2024. Program ini diilhamkan untuk memperkenalkan teknologi drone kepada golongan muda menerusi cabaran dan pertandingan yang mencabar.


Junior Drone Maverick merupakan platform yang sesuai bagi individu muda yang berminat mengeksplorasi dunia teknologi, terutamanya dalam bidang penerbangan tanpa juruterbang. Peserta akan diberi peluang untuk memahami asas pengoperasian drone, kemahiran penerbangan, dan juga kepentingan etika dalam menggunakan teknologi ini.


Pertandingan tersebut juga memberi peluang kepada para peserta muda untuk meluahkan kreativiti mereka dalam merekabentuk dan mengendalikan drone mengikut skop tugas yang diberikan. Kesemua ini bertujuan untuk melatih kecekapan teknikal dan kreativiti peserta, sekaligus membina asas yang kukuh dalam bidang teknologi.


Selain itu, program Jazro Junior Drone Maverick juga menekankan nilai-nilai kepimpinan, kerjasama, dan semangat bertanding yang sihat. Ini pastinya menjadi pengalaman yang membanggakan dan bermakna bagi setiap peserta yang mengambil bahagian.


Bagi mereka yang berminat untuk menyertai program ini, jangan lepaskan peluang untuk mendaftar dan terlibat dalam pengembaraan teknologi drone bersama Jazro.7 views0 comments

Comments


bottom of page