top of page

BAR SK BUKIT SAWA

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua pembaca sekalian. Pada 15 November 2023 yang lalu, sebuah program bengkel asas robotik telah diadakan di SK Bukit Sawa. Program ini bertujuan untuk memberi pendedahan asas tentang teknologi robotik kepada pelajar-pelajar sekolah rendah.


Antara aktiviti yang dijalankan dalam program ini adalah pengenalan asas tentang robotik dan teknologi, pembelajaran tentang pengkodan dan penggunaan robot, dan juga perlawanan robotik. Pelajar-pelajar berpeluang untuk mempraktikkan penggunaan robot dan juga memperoleh pengalaman berharga dalam bidang teknologi ini.


Program bengkel asas robotik di SK Bukit Sawa ini telah berhasil menarik minat pelajar-pelajar dalam bidang teknologi robotik. Mereka berpeluang untuk belajar tentang teknologi yang semakin pesat dalam industri dan kehidupan harian.


Di samping itu, program ini juga memberi peluang kepada pelajar-pelajar untuk memperluaskan pengetahuan mereka dan membentuk kemahiran yang berguna pada masa hadapan. Ini kerana teknologi robotik adalah aspek penting dalam industri, seni, pendidikan dan banyak lagi.


Semoga terdapat lebih banyak program seperti ini yang dapat memberikan kesedaran dan peluang kepada masyarakat Malaysia untuk terlibat dalam perkembangan teknologi masa depan.3 views0 comments

Comments


bottom of page