top of page

ROBOTIC CODING WORKSHOP

Jazro baru-baru ini telah menganjurkan sebuah bengkel pengaturcaraan robotik yang sangat menarik dan bermanfaat kepada orang ramai. Bengkel ini bertujuan untuk mengajar orang tentang pengaturcaraan untuk robot dan memberikan pengetahuan dalam bidang teknologi.


Dalam bengkel ini, peserta diajar tentang bagaimana untuk mengatur, memberi kod, dan menguruskan robot dengan mudah. Selain daripada itu, peserta juga diberikan pengenalan secara keseluruhan kepada alat dan perisian yang digunakan dalam pengaturcaraan robotik.


Dalam bengkel ini juga, para peserta dapat mempelajari cara membuat robot dan bagaimana merancang perisian yang tepat untuk robot tersebut.


Terlebih lagi, bengkel ini juga sangat menarik kerana ia melibatkan banyak aktiviti berguna. Aktiviti-aktiviti ini memberikan pengalaman yang berguna kepada peserta dan memberikan motivasi dan inspirasi pada orang ramai untuk mempelajari lebih lanjut tentang pengaturcaraan robotik.


Keseluruhannya, Bengkel pengaturcaraan robotik ini menjadi sebahagian daripada sumbangan Jazro untuk membantu dalam memperkembangkan teknologi yang semakin pesat di Malaysia.11 views0 comments

Comments


bottom of page