top of page

Robo Riang Raya

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua. Salam Aidilfitri & semoga terus sihat dan ceria. Syukur ke hadrat Ilahi, kerana dengan limpah kurnia-Nya, kita masih boleh menghirup udara di samping keluarga tercinta.


Entry kali ini adalah mengenai majlis Robo Riang Raya yang diadakan di Cyberjaya. Majlis ini diadakan bagi mengeratkan silaturrahim antara kakitangan JAZRO & para tetamu Jazro bersempena hari raya Aidilfitri.


Program ini dijalankan untuk memberikan pendedahan kepada peserta tentang asas pengaturcaraan bagaimana untuk mengawal dan menguasai robot.


Apa yang menariknya, selain aktiviti mempelajari ilmu pengaturcaraan robot Mbot, program ini juga memberi pendedahan kepada para peserta bagaimana untuk memasang kereta solar dan aktiviti Robosoccer dengan mengawal robot menggunakan Bluetooth Controller yang disediakan.


Tahniah diucapkan kepada semua peserta kerana berjaya menghadiri Robo Riang Raya. Semoga dengan program ini, dapat membantu dalam pembangunan tahap pendidikan STEM, Robotik & Inovasi. Terima kasih, semoga kita berjumpa lagi pada program yang akan datang.3 views0 comments

Comments


bottom of page