top of page

Millennial Inventor Outreach SRIDII PERMAISURI

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera diucapkan kepada semua. Semoga kekal ceria & sihat insya Allah. Syukur ke hadrat Ilahi, kerana kita masih lagi dapat hidup segar disamping keluarga tercinta. JAZRO Robotic Academy telah merancang pelbagai aktiviti untuk beberapa perubahan yang memberi peluang kepada lebih ramai pelajar untuk mempelajari ilmu pendidikan STEM, Robotik & Inovasi di kawasan berdekatan akademi kami.

Pada kali ini, JAZRO Robotic Academy telah menjalankan satu program iaitu Millennial Inventor Outreach pada 19 September 2022 di Sekolah Rendah Islam Darul Iman Permaisuri. Program ini diadakan bertujuan untuk memberi pendedahan dan menyerlahkan lagi kemahiran pelajar yang menyertai program ini.Program ini memberikan pendedahan kepada para pelajar mengetahui dan mempelajari tentang robot. Apa yang menariknya, kami membawakan beberapa perubahan untuk memberi peluang kepada lebih ramai pelajar untuk mempelajari ilmu pendidikan stem, robotik dan inovasi.Antara yang menjadi tumpuan murid-murid ialah sesi pengenalan Pertandingan robotik iaitu MakeX. Ianya ialah platform pertandingan robotik yang menggalakkan pembelajaran pelbagai disiplin dalam bidang sains dan teknologi. Ia bertujuan untuk membina dunia di mana pendidikan STEM sangat dihargai dan di mana golongan kanak-kanak dan remaja bersemangat tentang inovasi dengan melibatkan mereka dalam Pertandingan Robotik yang menarik dan mencabar.
Tahniah diucapkan kepada Sekolah Rendah Islam Darul Iman Permaisuri. Semoga kita dapat berjumpa di program seterusnya. Terima kasih & salam sayang dari kami.
13 views0 comments

Comments


bottom of page