top of page

JAZRO Monthly Game 2020 Pertama (JAN 2020:JAZRO Football League)

Asslamualaikum & Salam sejahtera diucapkan kepada semua..Semoga kekal ceria & sihat insya Allah..Syukur ke hadrat Ilahi, kerana kita masih lagi dapat hidup segar disamping keluarga tercinta.


Seperti yang diberitahu pada 'Ucapan Tahun Baru 2020' yang mana pada tahun ini, kami akan membawakan beberapa perubahan untuk memberi peluang kepada lebih ramai pelajar untuk mempelajari ilmu pendidikan STEM, Robotik & Inovasi di kawasan berdekatan akademi kami.

Entry kali ini adalah mengenai program pertama kami mengadakan 'JAZRO Monthly Game' di mana kami akan mengadakan 1 aktiviti & pertandingan yang santai (Fun Robotic Games) berkaitan robotik & inovasi. Yuran penyertaan program ini hanyalah RM5/orang. Semua pelajar boleh menyertai pertandingan ini & terbuka kepada mereka yang berumur 7 hingga 16 tahun.


JAZRO Monthly Game pada bulan Januari diadakan pada 18 Januari 2020 (Sabtu) dengan pertandingan JAZRO Football League (JFL) iaitu serupa bola sepak robot. Acara tersebut telah disertai oleh 45 pelajar sekolah yang majoritinya adalah dari pelajar sekolah luar bandar. Tahniah kepada peserta yang hadir kerana merebut peluang yang ada ini.


Pemenang JFL adalah kepada pasukan yang berjaya menjaringkan gol dalam masa 3 minit perlawanan. Pertandingan ini berlansung hampir 3 jam & semua peserta sangat gembira kerana dapat belajar mengawal robot menggunakan 'Bluetooth Controller' yang disediakan.


Tahniah diucapkan kepada juara & naib juara kerana membawa pulang hadian kemenangan. Semua peserta yang menyertai pertandingan ini diberikan sijil penyertaan. Semoga kita berjumpa di JAZRO Monthly Game untuk bulan yang akan datang (Feb 2020).

Terima kasih & semoga berjumpa lagi. Salam sayang dari kami. =)

61 views0 comments

Comments


bottom of page