top of page

‘DO’s and ‘DONT’s' semasa memilih projek robotik & inovasi untuk anak anda!

Updated: Nov 6, 2021


DO’s :


1. Sentiasa beli projek robotik yang disertakan dengan kursus atau bahan latihan, yang boleh digunakan oleh anak anda untuk belajar dan membina projek itu. Jika anda beli drone, boleh join bengkel kelas online drone


2. Pembelajaran berasaskan video lebih mudah daripada manual pdf biasa. Ingat, anak anda mungkin hilang minat serta-merta apabila mereka berasa sukar dan tidak kembali belajar.


3. Cuba cari beberapa projek robotik yang menggunakan metodologi pengaturcaraan mudah seperti pengaturcaraan drag-and-drop yang memudahkan kanak-kanak untuk bermula.
4. Cuba cari projek robotik yang anda dan anak anda boleh bina bersama pada masa anda sendiri. Ini bukan sahaja akan membantu anak anda berasa selesa tetapi juga memberi anda masa yang menyeronokkan untuk belajar bersama.DONT’s :


1. Jangan sekali-kali membeli projek robotik tanpa membuat kajian mengenai organisasi. Memandangkan ia adalah subjek trend, banyak syarikat kecil memasuki pasaran untuk membuat wang mudah. Sentiasa baca ulasan pelanggan di Google/Facebook sebelum membuat keputusan anda.


2. Jangan hantar ke kem musim cuti yang dilakukan oleh pelatih yang tidak berkelayakan. Pastikan anda membuat kajian yang tepat mengenai pelatih dan organisasi sebelum menghantarnya. Walaupun semuanya adalah robot, jurulatih membuat banyak perbezaan dalam mencipta kesan kepada anak anda. Hasil daripada program itu tidak seharusnya menjadi robot sahaja. Hasilnya pasti memberi kesan kepada anak anda!3. Jangan beli projek robotik yang anak anda perlu lakukan sepenuhnya sendiri. Lebih disarankan belilah projek robotik yang dilengkapi dengan sokongan teknikal yang tepat untuk membantu anak-anak anda.


4. Jangan beli projek Robotik di Amaz0n dll. Beli daripada syarikat pendidikan yang objektifnya adalah untuk mengajar. Apa yang anda beli adalah pengalaman pendidikan. Bukan produk untuk dimainkan!


Klik gambar di bawah untuk join Workshop:


80 views0 comments

Comments


bottom of page