top of page

DEMO ROBOTIK SMA(A) Sultan Zainal Abidin


Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua. Semoga ceria dan sihat walafiat. Syukur ke hadrat Ilahi, kerana dengan limpah kurnia-Nya, kita masih boleh menghirup udara sehingga ke hari ini bersama keluarga tercinta.


Entry kali ini adalah mengenai program demo robotik yang diadakan di Sekolah SMA(A) Sultan Zainal Abidin pada 13 September 2022. Program ini diadakan bagi memberi pendedahan kepada pelajar tentang cara mengenali dan mempelajari robot Mbot. Kami akan membawa beberapa perubahan untuk memberi peluang kepada lebih ramai pelajar mempelajari pendidikan STEM, Robotik di Malaysia.


Program ini dijalankan untuk memberikan pendedahan kepada pelajar tentang asas pengaturcaraan bagaimana untuk mengawal dan menguasai robot. Apa yang menariknya, selain aktiviti mempelajari ilmu pengaturcaraan robot Mbot, program ini juga memberi pendedahan kepada para pelajar bagaimana untuk memasang kereta solar dan aktiviti Robosoccer dengan mengawal robot menggunakan Bluetooth Controller yang disediakan.Tahniah diucapkan kepada semua pelajar kerana berjaya menghadiri program demo robotik. Semoga dengan program ini, dapat membantu dalam pembangunan tahap pendidikan STEM, Robotik & Inovasi. Terima kasih, semoga kita berjumpa lagi pada program yang akan datang.
10 views0 comments

Comments


bottom of page